SÜTŐTÖKÖS GNOCCHI GOMBÁVAL

 

Hozzávalók

 

a gnocchihoz:

·         40 dkg krumpli

·         40 dkg tisztított sütőtök

·         20 dkg liszt

·         1 tojás

·         1 kávéskanál só

·         csipetnyi őrölt bors

·         csipetnyi reszelt szerecsendió

 

a mártáshoz:

·         50 dkg gomba

·         20 dkg Maroni hámozott egész gesztenye

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

·         1 dkg vaj

·         2 dl tejszín

·         

·         őrölt bors

 


 

Enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük a krumplit és a sütőtököt, leszűrjük, majd még melegen összekeverjük és összetörjük őket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a lisztet és a tojást, majd lisztezett deszkán szilva formájú kis darabkákat sodrunk belőle.

Fazékban vizet forralunk 1 kávéskanál sóval, és kis adagokban kifőzzük benne a tésztát. Akkor van készen, amikor feljön a víz felszínére.

A mártáshoz pirítani kezdjük a vajon a tisztított, szeletelt gombát a gesztenyével. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.

A kifőtt gnocchit a gesztenyés gombával tálaljuk.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.