Gesztenyés gombóc áfonyával

Hozzávalók (4 személy részére):

100 g Maroni Natúr, darált gesztenye
80 g Maroni szemes, hámozott gesztenye

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Hozzákeverjük a Maroni Natúr, darált gesztenyét, a búzalisztet, a tojás sárgáját és a vajat. A Maroni szemes, hámozott gesztenyét leforrázzuk, utána 10 percig fozzük, majd kihűlés után durvára vágjuk.

A burgonyás tésztát jól összedolgozzuk a durvára vágott gesztenyével, és a felvert tojáshabbal lazítjuk. Pingponglabda nagyságú gombócokat görgetünk, és enyhén sós vízben kifőzzük.
Köretként tálalhatjuk édeskés alapízű, szaftos vadakhoz, illetve tovább növelhetjük a gombóc ízharmóniáját.

Tipp: A hagyományos szilvásgombócot ezzel a tésztával készítve nagyon finom, érdekes új ízhatást érhetünk el. Pirított mogyoróba forgatva, áfonyával önálló ételként is adhatjuk.
Készítette: Buday Péter mesterszakács