GESZTENYÉS GNOCCHI

 

Hozzávalók 4 személyre

a tésztához:

·         50 dkg burgonya

·         25 dkg Maroni natúr gesztenye

·         10 dkg liszt

·         2 teáskanál só

a feltéthez:

·         25 dkg csiperkegomba

·         2 evőkanál olaj

·         1/2 dl tejszín

·         

·         bors

·         5 dkg parmezán


Meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük a burgonyát. Krumplinyomón áttörjük, és kihűlés után összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és először vékony csíkokra, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra vágjuk. Két tenyér között henger alakúra sodorjuk, és finoman nyomva végigtoljuk egy villa hátán. Lobogó, sós vízben kifőzzük.
A feltéthez vékony szeletekre vágjuk a gombát. Fölforrósítjuk az olajat, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig pároljuk. Végül beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.


A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.