GESZTENYÉS CSIGA

Hozzávalók

a tésztához:

·         25 dkg finomliszt

·         25 dkg rétesliszt

·         csipet só

·         8 dkg cukor

·         szűk 3 dl tej

·         2,5 dkg friss élesztő

·         1 dl olaj

·         1 tojás

a töltelékhez:

·         50 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré

·         10 dkg olvasztott vaj

·         1-2 evőkanál tej

a locsoláshoz:

·         3 dl tej

·         1 evőkanál vaj

a tetejére:

·         étcsokoládé

 

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból: nagyon lágy, ragacsos lesz, ilyennek kell lennie. Lisztezett tálban letakarva a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a töltelékhez simára keverjük a gesztenyepürét a vajjal és a tejjel.

Alaposan lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és elfelezzük. Az egyik részt 45 x 35 cm-es lappá nyújtjuk, közben a tetejét is lisztezzük, hogy ne ragadjon. Megkenjük a gesztenyekrém felével, fölcsavarjuk, 16 csigára vágjuk, amelyeket egymástól némi távolságban sütőpapíros tepsibe teszünk.

Ugyanezt elvégezzük a tészta másik felével is, majd 30 percig kelni hagyjuk a csigákat. 180 fokra kapcsoljuk a sütőt, kis fémedényben vizet teszünk az aljába.
Fölforrósítjuk a locsoláshoz szánt tejet a vajjal.

Tepsinként nagyjából 15 percig sütjük, azután meglocsoljuk a csigákat a vajas tejjel, majd további 2-3 percre visszatesszük őket a sütőbe.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.