GESZTENYÉS ÁLOMTORTA

 

Hozzávalók 30-35 cm-es tepsihez

a tésztához:

·         4 tojás

·         14 dkg darált mandula

·         6 dkg Maroni natúr gesztenye

·         1/2 teáskanál szódabikarbóna

·         2 evőkanál rum

a krémhez:

·         3 tojássárgája

·         1,5 dl kókusztej

·         1 teáskanál agávészirup/méz

·         1 teáskanál vaníliakivonat

·         25 dkg Maroni natúr gesztenye

·         2 evőkanál kókuszolaj

a díszítéshez:

·         12 szem egész Maroni hámozott egész gesztenye

a paleo csokoládéhoz:

·         2 dkg kókuszolaj

·         2 dkg kakaópor

·         1 dkg méz


 

Habverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbónát, és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Tortarácson hűlni hagyjuk.

Fölmelegítjük (nem forraljuk fel!) a kókusztejet az agávéval és a vaníliakivonattal. Kézi habverővel fölverjük a tojássárgáját. Lassan, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a meleg kókusztejet, majd visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon krémesre főzzük. (A kókusz-tej sok zsírt tartalmaz, amely melegen folyékony halmazállapotú, ezért a krém hígabbnak tűnhet annál, amilyennek szánjuk, de ez nem baj.) Amikor elkészül, jénai tálba öntjük, még kb. 5 percig kevergetjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a kókuszolajat, beleteszünk 24 dkg gesztenyepürét, majd homogénre keverjük.

Meglocsoljuk a tortalapot a rummal, három egyenlő részre vágjuk, és úgy rétegezzük, hogy mindegyik lapot megkenjük krémmel. Körbekenjük a tortát a maradék krémmel, és egész gesztenyével, a maradék gesztenyepürével meg paleo csokoládéval díszítjük a tetejét. 
Az utóbbihoz összekeverjük a kókuszolajat, a kakaóport és a mézet.

Fogyasztás előtt pár órán át érni hagyjuk a tortát a hűtőben.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.