GESZTENYEBEFŐTT

 

Hozzávalók

 

·         1 kg Maroni hámozott egész gesztenye

·         40 dkg cukor

·         1 dl rum

·         üvegenként késhegynyi nátrium-benzoát


 

A fagyasztott, hámozott egész gesztenyéből készített befőtt igazi csemege. Fölhasználhatjuk desszertek díszítéséhez, sütemények krémjéhez, és gasztro-ajándéknak is kiváló.

 

Lábosba tesszük a fagyasztott gesztenyét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, puhára főzzük, azután leszűrjük. A lét félretesszük, a gesztenyét pedig kisebb, előmelegített, száraz üvegekbe töltjük. Felöntjük a rummal ízesített főzőlével, és kevés tartósítót szórunk rá. Lekötjük az üvegeket, és alaposan betakarjuk őket, hogy lassan hűljenek ki.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.