GESZTENYE MOUSSE ROPOGÓS KEKSSZEL

 

Hozzávalók

 

a kekszhez:

·         12 dkg puha vaj

·         10 dkg porcukor

·         3 csepp vaníliaaroma

·         2 tojásfehérje

·         15 dkg liszt

·         csipet só

a mousse-hoz:

·         25 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré

·         1 dl tej

·         1/2 dl marsala bor

·         2 tojás

·         1 evőkanál barna cukor

·         10 dkg mascarpone

a tálaláshoz:

·         kakaópor


 

Villával összenyomkodjuk a gesztenyemasszát. Kettéválasztjuk a tojásokat.

Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémesre sűrítjük a tojássárgáját a tejjel, a marsalával és a cukorral. Langyosra hűtjük, a gesztenyemasszához keverjük, és az egészet összekeverjük a mascarponéval.

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a gesztenyekrémhez forgatjuk. Poharakba kanalazzuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

A kekszhez habosra keverjük a vajat a porcukorral. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a vaníliakivonattal együtt a vajas keverékbe forgatjuk. Elkeverjük a lisztben a sót, és azt is a vajkrémhez adjuk. Összekeverjük (viszonylag lágy tésztát kapunk), fóliába csomagoljuk, és 45 percre a hűtőbe tesszük.

Lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk a tésztát, a kívánt formára szaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

 

Tipp: a marsala más fűszeres borral, például Cserszegi fűszeressel helyette-síthető.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.