DUPLÁN GESZTENYÉS MUFFIN

 

Hozzávalók 14 muffinhoz

 

·         16 dkg darált mandula

·         7 dkg Maroni natúr gesztenye

·         4 dkg aszalt sárgabarack apróra kockázva

·         8 dkg áfonya apróra kockázva

·         4 tojás

·         1 evőkanál méz

·         7 egész Maroni hámozott egész gesztenye

a tetején lévő csokoládéhoz:

·         4 dkg kókuszolaj

·         4 dkg kakaópor

·         3 dkg méz

·         1/2 teáskanál vaníliakivonat


 

Ez a gesztenyés mini muffin könnyen készül és laktató. Önmagában különleges reggeliként, csokoládéöntettel a tetején pedig desszertként is megállja a helyét.

 

Habverővel fölverjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, a darált mandulát, az aszalt sárgabarackot, a gesztenyedarát és az áfonyát, majd alaposan összekeverjük. Szilikon muffintepsi mélyedéseibe töltjük, és mindegyiknek a közepébe nyomunk egy-egy félbevágott gesztenyét. 175 fokon kb. 
40 percig sütjük. Tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládéhoz összekeverjük a folyékonyra melegített kókuszolajat, a kakaóport és a mézet, majd megcsurgatjuk vele a hideg muffinokat.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.