Hogyan készül a Gesztenye Marci?

Legnagyobb részem gesztenyepüréből van, melyet a kitalálóim a legnagyobb gondossággal készítenek. gesztenye üzem

Csak a legszebb, legfinomabb szemeket használják fel a gyártásomkor, hogy te minél jobban élvezhesd az ízemet. A gondosan átválogatott szemeket megfőzik, széttörik, darálják és adnak hozzá egy kis cukrot is, amitől ilyen finom, édes leszek.
Később hátrakerülök a hűtőházba, alszok jó sokáig, majd mikor szükség van rám, elővesznek és új formába öltözöm…

 

 

miből van a gesztenye marci

 

Miből is vagyok?

Bizony ezt kevesen tudják… Kitalálóm Gyuri bácsi már régóta foglalkozik gesztenyékkel.
Egyik nap szerencsére kipattant a fejéből, hogy megalkosson engem. Addig kísérletezgetett a kis boszorkánykonyháján, míg kitalálta a mostani ízvilágomat.
A gesztenyén és étbevonón kívül a testvérem, lekváros Marci még lekvárt is tartalmaz, amit szintén helyben készítenek.
A pontos összetevőket azonban hétpecsétes titok őrzi…

 

gesztenye

Gyártásom kezdete…

A gyártásom előtti napon mindig befutnak a rendelések, függően attól, hogy a boltokban lévő társaim vevőkre találtak-e vagy sem.  Ezután a hűtőházból felkerül a másnapi gyártásra szánt mennyiség, ami szépen kiolvad másnap reggelre.
Kora reggel frissen és üdén a gesztenyepüréhez adunk még néhány összetevőt, majd jól átkeverve a képen látható kádakba kerül.

 

 

 

 

gesztenye üzem

 

 

Alakformázás

A leglátványosabb rész következik ahol a gesztenyehalomból egy fél perc alatt rúd forma rajzolódik ki. Lekváros Marci testvéremmel egyetemben formázó csőbe kerülünk, ahol megkapjuk végre rúd formánkat.

A hosszúságunkról egy húr gondoskodik, ami föl-le járva szabályozza, hogy milyen hosszúak lehetünk.

 

 

 

Öltöztetés

A formázás után  csupasz testem egy hosszú-hosszú szallagon kering, majd következik az öltöztetés. Ez egy nagyon izgalmas esemény, egyszer csak a semmiből feltűnik egy csokifüggöny ami egyre közelebb kerül hozzánk.  Szerencsére….

Először a talpunk lesz csokis, majd szépen egyenletesen mindenünk barna és édes lesz. Itt bizony felszedünk néhány grammot, de ezt nem sajnálja senki…
Utána lehűtenek minket, hogy minél tovább rajtunk maradjon ez az édes öntet, és senki se kenje össze magát velünk.

gesztenyerúd

gesztenye rudak

Csoki előtt…  …csoki után

                                                                                            

gesztenye marci

Csomagolás

Társaimmal egyetemben libasorba rendeződünk és várjuk, hogy egy új, díszes csomagolóanyagot kapjunk. Itt kapjuk meg azt az ismert csomagolást, amelyet már láthattál a hűtőpultokban. Ezután szorgos kezek raknak minket gyűjtőkartonba, függően attól, hogy milyen nagy boltba kerülünk.

 

gesztenyemarci

 

gesztenye marci gesztenyerúd